szerda, 18 október 2017 22:00

Embriók Európa listavezető üszőjétől

Vilma

Vilma 2016-ban született a Milkmen Kft. paksi telepén. Az üsző származása a Hostein-fríz tenyésztők köreiben jól ismert Denver x Supersire x Fork. Nem hiába a kitűnő párosítás: Vilma 2016 novemberében az európai ranglistán 1. helyezést kapott a genomikus tenyészértéke alapján (GTPI 2807).

Egyedülálló, több részterületből álló génmegőrző program indult a Kaposvári Egyetem bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontjában. A program a Magyar Hidegvérű Lótenyésztők Egyesületének szakmai irányításával, és az egyetem Embrió-átültető Központjának közreműködésével valósul meg.

7borju

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2017. április 5-én megszületett az első in vitro fertilizációból származó borjú a Kaposvári Egyetem fészerlaki Tan- és Kísérleti Üzemének szarvasmarhatelepén. 

A Kaposvári Egyetem, az Embryo Kft. és a Semex Alliance együttműködésének eredményeként 2017. április 5-én Fészerlakon, a Kaposvári Egyetem Tan- és Kísérleti Üzemének szarvasmarhatelepén világra jött az első in vitro fertilizációból (lombik) származó borjú.

© 2017 Szent István Egyetem Kaposvári Campus, Embrió-átültető Központ. Minden jog fenntartva.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat